O blachodachówkach Gerard

Blachodachówek do krycia dachów w naszym kraju po raz pierwszy użyto w latach 90. Traktowano je początkowo dość nieufnie. Po dwudziestu latach są one jednym z najbardziej popularnych materiałów na pokrycia dachów. Na rynku dostępne są blachodachówki bardzo różnych producentów. Są wśród nich także dachówki Gerard.

Cechy, którymi wyróżniają się dachówki Gerard

Historia blachodachówek Gerard zaczęła się w 1957. Wtedy to na rynku pojawiła się pierwsza dachówka do produkcji, które została użyta stalowa blacha. Tak długa historia prawiła, że dostępne dzisiaj blachodachówki Gerard są produktem niemal doskonałym. Dachówki Gerard wyróżniają się bardzo dużą odpornością na wyjątkowo trudne warunki pogodowe. W budynkach, których poszycie dachu zostało wykonane z dachówek Gerard można czuć się bezpiecznie nawet podczas huraganowego wiatru. Zerwanie dachówki jest praktycznie niemożliwe dzięki temu, że każdy pojedynczy panel montowany jest aż w ośmiu punktach do więźby dachowej. Dachówki może uszkodzić także padający grad. W przypadku dachówek Gerard ryzyko powstania uszkodzeń w trakcie opadów gradu zostało ograniczone do minimum. Rdzeń stalowy, z którego produkowane są dachówki Gerard jest zabezpieczony stopem aluminiowo-cynkowym. Dzięki temu dachówki są ognioodporne. W ofercie firmy dostępne są blachodachowki z posypką. Posypka wykonana z naturalnego granulatu kamiennego stanowi dodatkowe zabezpieczenie przed ogniem.

Dachy, na których sprawdzi się blachodachówka Gerard

Dachówki Gerard to materiał, który może zostać wykorzystany zarówno do krycia nowych, jak i remontowanych dachów. Blachodachówki są lekkie, a dzięki temu, że są one z posypką doskonale tłumią odgłosy padającego deszczu, gradu czy uderzających o dach konarów i gałęzi. Plusem blachodachówek jest także szybki i prosty montaż oraz to, że producent oferuje dodatkowe akcesoria (między innymi gąsiory prostokątne, w kształcie litery V i półokrągłe), które umożliwiają pokrycie dachów nawet o bardzo skomplikowanych i nietypowych kształtach.

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *